В парламента има нова коалиция - коалицията "Лукойл", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг. 

БСП, ПП, Възраждането и Възхода не подкрепиха да връщаме по 1 лев на българските потребители от нафтата и бензина А95, обясни той. Това са четирите проруски партии, които продължават да искат милиарди долари, които да изтичат през "Газпром" и неговите дъщерни фирми и "Лукойл" през неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна, заяви Бойко Борисов. Той благодари на ДБ и ДПС, които нарече евроатлантически партии.

Заедно с Делян Добрев обясниха как според тях , могат да бъдат облекчени българските потребители. Той заяви, че се надява ДБ да подкрепи законопроекта в пленарна зала, за да може да мине. 

2 млрд. и 100 млн. е печалбата на "Лукойл" тази година. Защо от догодина ще си внасят вноските? Тая година като са изсмукали от джоба на българите парите за нафтата и бензина, защо от тази година не го направят?, запита риторично Борисов. Каква е тая година? Годината на партията на промяната. Те тая година са се напечелили - от 2,1 млрд. 700 млн. могат да дадат, добави лидерът на ГЕРБ.