"Не съм получавал никакви предложения за публична позиция", това заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. 

"Не знаех, че Ангел Христов е в България. Преди малко прочетох, че погребението е спряно. Познавам и двамата братя добре. През 2009 г., когато бях в ДАНС, участвах в задържането на братя Галеви. През 2010 г. организирах срещата между тях и Румен Петков", коментира той изненадващата смърт на Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви. 

Вчера стана ясно, че Христов е починал в дома си в село Ресилово. Той бе издирван с червена бюлетина от Интерпол. Не е ясно кога се е завърнал в България. Погребението му трябваше да бъде днес в Дупница, но е отложено заради разследване. 

"Нека да оставим разследването да каже как е настъпила смъртта. Когато говорим за службите ми се иска да назова едно понятие - "система". Да разглеждаме службите за сигурност като система, защото тя е загубила качеството си на системност. В последните две години свикнахме да разглеждаме нещата на парчета. Време е и се надявам след сформиране на новото правителство да се върне системността", каза още Петров в ефира на БТВ.

Той коментира и записите от заседание на "Продължаваме промяната", които бяха разпространени от депутата Радостин Василев:

"Определям тези разговори като домашни. Вече има редовен кабинет, очакваме да мине процедурата така, че всичко е наред. Аз подкрепям създаването на правителство. Това е необходимо на бизнеса, на гражданите. Бизнесът всъщност е онова, което създава пенсиите, които раздава правителството". 

Петров отрече някога в семейния му ресторант да се е състояла среща между Кирил Петков, Бойко Борисов и Мария Габриел. 

"Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства", заяви той. 

"Нормално е да си говорим и да изкоментираме нещо, но това не са официални разговори. С Бойко Борисов често си говорим за сигурност. Той поиска да се видим и да разговаряме", каза още бившият съветник в ДАНС. 

"Моята активност не се дължи на това, че аз търся някакъв политически дивидент. Смятам, че се намираме в сериозен, кризисен и критичен период за България. Призовавам хората, които имат знание и мнение, да не участват безучастни за тези събития", каза той. 

"По отношение на сценарии, режисури, по никакъв начин не участвам. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам мнението си много директно, но ще продължа да го правя, защото смятам, че е важно", категоричен бе Петров. 

"Не бих посъветвал Борисов да даде имунитета си. Политиците трябва да подходят отговорно, защото ми се струва, че прокуратурата злоупотребява и се използва за правене на политика. Атаките срещу лидерите на партиите са по-скоро атаки към самите партии, защото това са репутационни удари, за да не се състави правителство. Грешката на господин Гешев е, че това сплотява партиите и ще бъде катализатор за съставяне на правителство", заяви още той.