Престъпната група на Красимир Каменов-Къро се разследва за 5 убийства, както и за престъпен заговор за елиминиране на магистрати и висши полицаи,  съобщават от прокуратурата. На  пресконференция на 16 март бяха публикувани записи на разговори. След това магистрат е получил нова заплаха. Тогава беше изнесена информация за банда, която се занимава с пране на пари и данъчни престъпления. Обвиняемите засега са двама. Арестуван е Дилиян Георгиев, а Тони Иванов успя да избяга в Испания, но наскоро е задържан по искане на прокуратурата у нас. 

Тогава стана ясно, че разследваните и други провеждат срещи и разговори за кампания в САЩ и Европа за дискредитиране на институциите у нас и за отстраняване на висши магистрати и полицейски служители. 

Днес СГП публикува нови записи, които разкриват опити за затрудняване дейността на правоохранителните органи, както и опити да се застраши националната сигурност на страната.. 

В Софийска градска прокуратура вече е образувано досъдебно производство срещу организирана престъпна група, с участието на Красимир Каменов-Къро, Цветан Василев, Дилиян Георгиев, Тони Иванов-Парфюма и др.,.  Важна роля в този заговор има и Овидиу Семенеску, който е свързан с румънски разузнавателни служби. На практика се разкрива симбиоза между разследвани у нас лица – Цветан Василев, Пламен Бобоков, Красимир Каменов-Къро и други, които ползват общи посредници за синхронизиране на действията им срещу прокуратурата – лобисти в САЩ, евродепутати и конгресмени, доноси в САЩ и Европа, „журналистически“ разследвания и т.н. Има пряка комуникация между Дилиян Георгиев и Цветан Василев. Като е установено, че Георгиев поне веднъж в месеца е посещавал Белград.

Писмото на конгресмен Уорън Дейвидсън до секретаря по финансите на САЩ (министър на финансите) срещу главния прокурор Иван Гешев, е било на разположение на Дилиян Георгиев и Димитър Стоянов (BIRD), поне 8 часа преди същото да бъде разпространено от офиса на конгресмена чрез профила му в Туитър. Това потвърждава тезата, че въпросното писмо е подготвено от Цветан Василев, като след това посредством нает от бившия банкер американски лобист (бившият конгресмен Едуард Ройс), същото е предоставено на Дейвидсън, който го подписва и изпраща до секретаря по финанси. Ед Ройс и Уорън Дейвидсън са членове на Републиканската партия. Ед Ройс е нает от Антоанета и Цветан Василеви като техен лобист през 2022 г. Като малко след наемането на Ройс, същият финансира предизборната кампания на Дейвидсън, който е преизбран за член на Конгреса на САЩ на частичните избори в края на миналата година. (Въпросната информация е налична в публичните регистри на САЩ за лобисти и финансиране на предизборни кампании.)

Тони Иванов-Парфюма е задържан преди седмица в Испания, като по искане на СГП предстои принудителното му довеждане в България. Налице са данни, че ОПГ, с участието на Красимир Каменов-Къро е отправила повторни заплахи срещу магистрат, работил по делото. Освен това, обект на разработки са били близки и роднини на висши магистрати, с цел изготвянето на компромати. Споменатият от Красимир Каменов-Къро в телефонните записи като „Боян“ е Боян Табаков, обвинен като помагач на убийството на бившия полицай Любомир Иванов – Любо Полицая. Има данни, че Табаков е бил в ЮАР през февруари 2022 г., около месец преди убийството на Любо Полицая. /Къро се разследва за множество показни убийства от последните 15 години./ Споменаването на Бойко Рашков между Дилиян Георгиев и неизвестен събеседник сочи, че от министъра на вътрешните работи към м. октомври 2021 г., се е очаквало да разпореди действия на МВР по отношение на лице с прякор „Каратиста“. Седмица по-късно, в началото на м. ноември 2021 г. лицензът на охранителна фирма „Делта Гард“, собственост на Димитър Спасов „Каратиста“, е отнет от МВР. Комуникацията на „Митко“ (Бивол, BIRD) с Дилиян Георгиев, поредното коментиране от Красимир Каменов-Къро на „Митко“, недвусмислено сочи, че „журналистическата“ дейност на сайта BIRD(Атанас Чобанов, Димитър Стоянов) е изцяло в интерес на Цветан Василев, на самия Къро и на други лица, обект на наказателно преследване в България. От записа на Къро става ясно, че заради предприети по-рано тази година действие на прокуратурата по отношение на обвиняемия Дилиян Георгиев, Пламен Бобоков му е осигурил адвокат. Последното сочи още, че Бобоков активно си сътрудничи с криминалния бос Красимир Каменов-Къро. Репликите на свидетеля от разговора с Къро: "Снощи се чухме да му кажа днеска там, дали са ми номера на коли, кой на къде вози…. К`во вози и се разбрахме днеска да се видиме с него и този от Бърд…ааа… Митко…" се отнасят до номерата на автомобили, с които се движат магистрати. Като се проверява дали същите са били обект на проследяване, с цел заснемане и други.

Репликите на Красимир Каменов-Къро: "Ти виждаш ли? Всеки момент, спокойно! Дадено е всичко каквото трябва, чакаме, разбираш ли?" се отнасят вероятно да извършени плащания за отстраняването на Михаил Наумов и други служител от ГДНП. На пресконференцията на 16 март бе представена информация, че за същото са събрани 400 000 лв.

Прокуратурата публикува нови записи и чатове между Къро, Цветан Василев и Тони ПарфюмаРазследват заговор за отстраняване на магистрати