Доживотен затвор без право на замяна за Герман Костин за убийство на малкия Никита, намерен в куфар край Пасаерл - това е присъдата, която днес издаде Софийският градски съд.

Зверството разтърси България през 2015 година. На 23 март бе открито трупчето на 5-годишния Никита, натикано в куфар. Герман е осъден за това, че умишлено е умъртвил малолетния руски гражданин, като го притиснал в областта на шията, частично задушил носните и дихателните му канали и в следствие на това му причинил механична асфикция. Предполага се, че умъртвяването е настъпило около 8 февруари. 

Припомняме, че името на осъдения руснак  се свързва със случая на убийството от самото началото на разследването. Герман е бил в бизнес взаимоотношения с майката на детето Анна Леонтиева, чието тяло бе намерено разчленено край Приморско. Освен съдружници във фирма за недвижими имоти, Анна и Герман са живели заедно. Майката и детето й Никита са пребивавали в квартирата на руснака в София. 

Все още няма осъден за убийството на 35-годишната Анна, въпреки че разследващи предполагат от самото начало, че и то е дело на Герман.

Присъдата подлежи на обжалване в определения за целта срок.