На протест не излизат само полицаите, излизат и пожарникарите, спасителите, лицата, работещи на трудови правоотношения, които никак не са малко в МВР. Излизат и държавните служители- институтите и Академията на МВР. Това каза зам.- председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов, по време на пресконференция във връзка с кризата в системата и бъдещите действия на синдиката, предаде Фокус.

Всички браншове в МВР искаме увеличение на заплатите, заяви той. Задавали са ни въпроса напук ли го правите- не, не е напук. Защо казвам, че не е напук- между нас върви синдрома жертва се оплаква на жертва, коментира Илия Кузманов.

Според него служителите на МВР в този момент са жертви са системата. Когато една жертва на системата дойде при нас, тя търси помощ от жертвата, обясни той.

Още при първата си среща с г-н Радев му казахме нещо много просто- ако неговите предшественици можеха или не можеха, искаха или не искаха да направят реформи, на него ще му се наложи, защото МВР приключи, посочи Илия Кузманов.

С последните две изменения в Закона за МВР, които съставляват 250 страници промени, МВР блокира, допълни той.

Кажете ми коя от реформите, влезли през 2015 и 2016 година тръгна и работи. Държавното предприятие не можаха да го стартират и го отложиха за 2018 година, коментира Илия Кузманов.

Нещо да се промени за гражданите- не. Нещо да се промени за служителите- не. Е, на това се казва МВР приключи, каза още той.