Най-търсената жена в страната в последните няколко дни Гинка Върбакова излезе от сянката и разказа откъде една пазарджишка фирма има пари да купи ЧЕЗ. Тя направи това пред водещия Виктор Николаев в нова ТВ.

В търговския регистър крайният собственик съм аз. Не мога да кажа защо избраха нас, но това беше дълга и сложна процедура, която изискваше много финансови и юридически документи. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане чрез привлечени активи с банкова сигурност. Обичайна практика е да бъдат залагани акциите на дружеството, което ще придобие тези активи, каза Гинка за покупката на ЧЕЗ, която коства оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

Познавам Теменужка Петкова от 20 години. Случайна среща, случайно запознанство и дългогодишно приятелство. Вижте, тук става дума за чешка компания. Цялата сделка се проведе по чешкото законодателство. Всички разговори бяха в рамките на нормалното. Българските политически лица не са били наясно с това кой стои зад сделката, именно моята фирма, обясни Върбакова, отричайки намеса на Петкова, каквито бяха подозренията. Вие сте милионери и нямате проблем да го признаете, констатира водещият на Нова тв. Няма проблем - да. Активите на компаниите ни се оценяват на над 100 милиона лева, разкри още Гинка.