Живеем в абсурдна ситуация, в която приходите от данъците върху доходите на физическите лица е значително по-голям от този на печалбата на стопанските субекти. Този абсурд непременно трябва да бъде ремонтиран. Това, че колкото по-висок имаш, толкова по-малък процент ще даваш за данъци и осигуровки, е нещо, което категорично трябва да бъде променено. Една от причините за отлагането на влизането в еврозоната е именно това. На никой не му трябват квазиофшорни държави, каквато в момента е България. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в ефира на Нова нюз. 

По думите му предстои сериозен разговор за бюджета. "Твърде много неща в рамките на подхода към него не са верни, но едно техническо правителство няма как да предприеме друг подход. Неприемливо е повишението на ДДС стойността", смята той. 

Според него всички плащания, които представляват доход трябва да се повишат. "Цели системи са недостатъчно финансирани. Вътре има неприемливи подходи в приходната част. Считаме за неприемливо държавните предприятия да бъдат декапитализирани, държавната собственост трябва да е неприкосновена. В края на миналата година правителството увеличи доходите в поредица бюджетни системи. Правилно беше доколкото заплащането беше значително изостанало. Този подход обаче породи напрежение в останалите системи, които не са получили увеличение, те го очакват. Заетите в териториалните администрации например също трябва да получат ръст на възнагражденията", коментира той. 

Според него при пенсиите е настанало голямо объркване, което няма как да не продължи. "МРЗ не може да остане на сегашното си ниво. Ще търсим начин да ремонтираме формулата, по която ще се определя минималната заплата, защото тя не е достатъчно прецизна. Числото трябва да бъде значително по-високо от сегашния определен размер", категоричен е Манолов.

Днес КТ "Подкрепа" отбелязва 1 май с деветчасов концерт "Рок за труда".