Нова обществена поръчка за санирането на 7 жилищни блока бе пусната от Община Пловдив. Тя е по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради от правителството, като стойността на поръчката е малко над 7 милиона лева с ДДС.

Оферти ще се изпращат в следващия месец, като за всяка една позиция може да кандидатства по една фирма. Ако всичко е наред с тръжната документация и няма обжалване, ремонтите могат да започнат през есента.  Най-много сгради от текущата поръчка ще са в район „Западен”.  В това число влиза два панелни и един многоетажен блок, строен по ЕПК.

Първият блок са на улица „Иван Гешев“ номерата от 2 до 6. В него влизат три входа от Г-образния блок в квартал „Христо Смирненски”.

Другата панелка е на улица „Авлига” до Математическата гимназия. Там с нова дограма и изолация ще се сдобият и 5-те входа на жилищния блок.

Третата позиция в „Западен”  е за 14-етажнния блок на улица „Ружа” номер 13.

 

В район „Южен” са предвидени два блока за реконструкция. Това е многофамилна жилищна сграда на улица „Димитър Талев“, а входовете са № 11, 13, 15. Втората сграда в района е на улица „Петър Васков“ № 55.

Шестата позиция е за район „Източен” в жилищния блок на ул. „Лев Толстой“  и номерата 3, 5 и 7.

Последният блок е в район „Северен” и касае високоетажния блок на улица „Дунав”  №4.