Новият мултифункционален комплекс "Пивоварница Каменица", който се издигна на мястото на бившата Бирена фабрика, е почти готов. Изцяло завършен отвън, обектът вече категорично пресъздава идейния архитектурен и концептуален проект, който беше анонсиран преди около година. 

До края на лятото трябва да завърши и целият процес по вътрешно обзавеждане и довършително работи, тъй като Пивоварницата ще отвори врати през есента на 2018, разкриха за TrafficNews.bg от дружеството. 

Само коминът, около който е разположен сградния фонд, е запазил автентичния си вид, тъй като според бирения концерн 80-метровата конструкция е символ на Пловдив. 

Синхронизирано с проекта на комплекса, създателите му обещаха, че много скоро ще посрещнат всички бирени любители с ръчно приготвено занаятчийско пиво и не забравиха да споменат, че то ще бъде комбинирано с подходящ тип ястия. 

Става дума за ресторанта, който има амбицията да задоволи апетитите на пловдивчани. Той е проектиран в индустриален стил с тухлени и метални елементи, в синхрон с фасадата на сградата, и прави натрапчиви аналогии с друго пловдивско заведение - Torro Grande. Има още една следа, че между фирмите ще се осъществи партньорство в рамките на комплекса на Каменица, а именно че от близо месец заведението, превзело Евмолпия, непрекъснато афишира пивото. 

Припомняме, че стратегията на „Каменица" АД, която реши да прекрати масовото си производство в Пловдив и да се преориентира в бранша на услугите, включва изграждането на микропивоварна за създаване на крафт бира, посетителски център -посветен на 135-годишната история на първата бира на България, ресторант-бирария, магазин, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. 

Само преди седмица стана ясно, че Комплексът ще си партнира активно с фондацията "Пловдив 2019". От "Каменица" заявиха, че решението е било продиктувано най-вече от факта, че родният град на марката е именно Пловдив. 

"Това е една прекрасна възможност да покажем културата и традициите, наред с развитието на модерните, арт и крафт движения и тенденции. Смятаме, че и „Пивоварница Каменица“ се финализира в точния момент, за да можем да допринесем с още по-завладяващи изживявания към програмата от събития на Пловдив 2019", посочиха от фирмата, създател на пивото. Те не пожелаха да разкрият повече подробности около партньорството, но анонсираха, че такива ще бъдат изнесени с наближаването на домакинството на Пловдив.