Средно образование от техникум, поне един чужд език – английски или немски, грамотност и технически знания. Това е перфектният служител за пловдивската промишленост, каза Георги Стоев от Индъстри уоч, който е един от участниците в бизнес форума в хотел „Империал”. Той стартира днес, като основната тема ще е европредседателството за допълнително привличане на инвестиции, както и засилващата се роля на иновациите. 

Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции и се реализира в съответствие с Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Стоев заяви още, че най-голям ръст в заплащането в индустрията е именно в предприятията около Пловдив. Там ръстът е с около 10 %, като средната заплата е 917 лева при 951 лева за всички останали отрасли.  На следващо място е Бургас с двойно по-малък ръст от 5 %.

Анализаторът смята, че България все още не е толкова позната на големите европейски производители и инвеститори, освен тези, които пряко или косвено са работили у нас. По думите му, те няма да дойдат на крака в България, а ние трябва да отидем в Германия, Швейцария и другите големи страни, за да привлечем нови инвеститори.

Вижте какво каза още Георги Стоев: