Експертна компания в сферата на счетоводното и правно консултиране отвори офис в Пловдив. „Интер информ консулт“ е ръководена от Адифе Емурла, която има солиден 17-годишен опит на пазара, а дейността ѝ се е превърнала в опорна точка и основен пътеводител за стотици предприемачи и фирми.

На практика компанията предлага всякакъв вид бизнес услуги по модела „на едно гише“, но освен чисто техническите аспекти от създаване на търговско дружество до печалбата, експертите от кантората предлагат незаменими консултантски услуги на фона на хаоса от закони, наредби и срокове.

Кантората работи с много големи и утвърдени  чуждестранни фирми от Турция, Германия и други Европейски страни, чиито бизнеси са базирани по целия свят. Последователно много големи компании, базирани в Пловдив и Индустриалните зони, вече са стартирали работа с пловдивския клон на „Интер информ консулт“. 

Защо Пловдив, какъв е бизнес обликът на града и какво отличава лидерите, за отговорите на тези въпроси наш репортер потърси създателката на консултантската фирма г-жа Емурла.

- Г-жо Емурла, какво ви подтикна да отворите офис именно в Пловдив?

- Това беше моя отдавнашна цел и съм много щастлива, че вече е постигната. Пловдив се позиционира като балкански бизнес център, с много добра регионална свързаност и предоставя отлични възможности за устойчив растеж. Като добавим богатите културни традиции и природните характеристики на региона, решението за установяване във вековния град е лесно обяснимо, а в резюме мога да кажа, че в Пловдив има голяма концентрация на благоприятни стопански фактори.  

- От години развивате дейност в София, Варна и Бургас. С какви нови предизвикателства считате, че ще се сблъскате в Града под тепетата и областта?

- До голяма степен очаквам да срещна вече познати предизвикателства - организиране на кантората, свързване със съмишленици, служители и партньори, което ми дава увереност и заряд. За мен Пловдив не е непознат, тъй като и досега съм имала клиенти тук, често съм пребивавала в града, а и да се чувстваш уютно в него е много лесно и не изисква никакви усилия.

- Офисът ви в Пловдив вече е факт, въпреки тежкия ковид сезон. Какви са впечатленията ви от фирмите тук, към какви услуги интересът е най-голям?

- Фирмите се нуждаят постоянно от бърза и точна аналитична отчетност за да могат мениджърите да взимат правилните решения, което сега в условията на забавена делова активност заради пандемията е от решаващо значение. Дългогодишният опит ни позволява да предлагаме не само обичайното счетоводно обслужване, но и разнообразни финансово-правни консултации, тъй като голяма част от клиенти ни са международни компании с комплексни дейности и проекти. 

- Какви са целите, които компанията ви си поставя?

- Освен постигането на планираните количествени показатели за дейността, сме си поставили и редица качествени цели, като например надграждане на ключови компетенции, които да гарантират запазване и разширяване на конкурентните ни преимущества. Следим внимателно актуалните бизнес тенденции, като ускореното релокиране към България на ИТ компании, бурното развитие на онлайн търговията, скъсяване веригите на доставки и т.н. Имаме решения за обслужване на международни търговци, посредством системни интеграции с мултинационалните платформи, което е допълнителен стимул за тяхното установяване в България и възползването от благоприятната бизнес среда. 

- Какъв финансов/бизнес съвет ще дадете на фирмите за настоящата година, в която се очаква да излезем от пандемията?

- Труден въпрос, защото няма универсален отговор, но очакванията на всички са пандемията да започне да отшумява тази година и пожелавам на предприемачите да вярват в идеите си и да работят усилено за реализацията им. България е на ключов кръстопът между Европа и Близкия Изток и бидейки интегрална част от икономиката на ЕС има какво да предложим, но сами трябва да създадем и развием пазарните си преимущества. Отличителна характеристика на успелия лидер е неговата целеустременост и сила на характера, с които вдъхновява другите и води организацията към успех. При необходимост от външна експертиза в нашата област, ние с радост предоставяме подкрепа и полезни решения.