Фитнес инструкторът Ричард Величков, замесен в сагата с хапчетата "Липовон", се нахвърли върху телевизионния продуцент Магърдич Халваджиян, след негово изказване в предаването "Като две капки вода" в памет на журналиста Милен Цветков. 

Ричард, който до скоро бе прекратил всяка активност в социалните мрежи, след скандала с "добавката", от която уж се отслабва,  сега е възобновил активността си в интернет пространството. 

"Нека Бойко го наеме. Ами, ако семейството му е далече от него щеше ли да остане в София? Ако беше с празен джоб, щеше ли да е ЗА мерките? Отговорност е да мисли, а не да лиже задници. Милен беше голям, но не и той." - написа в свое стори в Инстаграм скандалният фитнес инструктор. 

Последва второ стори, на което отново акцент бе снимка на Халваджиян, допълнена от текст "Нали вече Инстаграм пише, когато е спонсориран пост? Не е ли редно и неговото изказване да се написа от кого е спонсорирано?" - пита Величков. 

А ето и какво беше въпросното изказване, което Магърдич Халваджиян направи в ефир снощи:

„Милен беше приятел, той е телевизионер, той беше един от нас. Аплодисменти за Милен Цветков! Няма как да не го почетем, защото нелепите инциденти, както ги наричаме, всъщност не са толкова нелепи - те са логични и те се случват заради нашата безотговорност. Ние сме безотговорни в работата си, безотговорни сме към децата си, безотговорни сме към държавата си, към правилата и към това общество. Последиците са тези! Бесен съм на напускащите столицата хиляди коли преди няколко дни, защото правилата са за това, за да се спазват. Отговорността значи да мислиш, отговорността е към всички нас, защото не може едни хора, надявам се болшинството, да спазват правилата, да се мъчат да бъдат достойни българи, а други да си правят, каквото поискат. Тези, другите, водят до това човек като Милен Цветков, спазващ правилата, да бъде убит. Защото ние искаме да живеем в държава, в която правилата се спазват. Затова съм тук, защото съм бесен. Аз спазвам правилата. Винаги съм ги спазвал. Така съм учил детето си, така ще уча и внуците си" - емоционален бе Маги Халваджиян и призова хората да излязат на улицата, за да протестират срещу тези, които не спазват правилата.

Междувременно, преди няколко дни Ричард Величков си нанесе гнева на български медик. Д-р Стефан Митев изказа възмущението си, относно публикация на фитнес инструктора, в която той съветва "Не гледайте новините. Четете повече и вижте какво става наистина. Стига с тази психоза, това е обикновен вирус". 

Неговите думи д-р Стефан Митев коментира така:

"Ричард Величков ни успокоява, че сме изправени пред "обикновен вирус". Призовава ни да не гледаме телевизия и да четем повече. Усещате ли тънката ирония? А дали неговите 42 хиляди последователи в Инстаграм ще я усетят? Да живеят българските инфлуенсъри!"