Независимо дали искате да избягате от градската реалност за един уикенд или просто да разнообразите почивния си ден, Парк и СПА Хотел Марково предлага идеи за активна почивка според всеки вкус само на 2 км от Пловдив. Като почитатели на спорта и хубавия тен не се зачудихме нито за миг как да прекараме един зареждащ ден. 
 
 
И така, избрахме дестинацията, понеже от всички хотели около Пловдив, най-бързо и лесно достъпен е този близо до Марково. В последния момент се досетихме, че колкото и да е близо, за да стигнем дотам все пак ни трябва винетка - слава богу, бяхме изрядни! Така че с пълна с плажна и спортна екипировка кола се насочихме към околовръстното. 
 

Тенис 

 
В ранните часове на утрото, докато бе още хладно, се възползвахме от двата тенис корта с изкуствена трева. Наемът на един е 10 лв на час, което не е по-скъпо от повечето кортове в самия Пловдив. Разбира се, винаги се намира някой от компанията, който да си е забравил ракетата. Затова учтиво помолихме на рецепцията да ни заемат такава, срещу сумата от 4,50 лв на час. Предложиха ни и топка за допълнителни 3 лв на час, но си носехме достатъчно, така че не се възползвахме. 
 
 
А докато играчите сред нас се изявяваха, останалите се любуваха освен на страхотната ни форма и на красивата панорама към града. След един задоволителен резултат и рязко покачване на температурите, решихме да се разхладим в басейна, където приятелите ни вече бяха заредили коктейлите, пише Checkinplovdiv.com
 
 

Плуване

 
Външният басейн на хотела заема голяма част от откритото пространство, което, както ще се убедите сами, не е пестено. Нашите приятели-плувци бяха особено щастливи от размера на басейна, който е напълно подходящ, за да изхабите доста калории. Родителите с деца също се зарадваха, понеже детският басейн е хем напълно обособен, хем разположен непосредствено до големия, така че да не изпускат малчуганите от поглед. А селфи-маниаците пък можеха да се щракат на всяка крачка по полегатата платформа, която се спуска постепенно до дъното на басейна.
 
 
В сутрешните часове, особено през седмицата, още няма навалица, така че спокойно се разположихме където си поискахме. Бяхме изненадани от скромния вход за басейна - едва 8 лв. От рецепцията бързаха да уточнят, че това е цената единствено през делничните дни до края на месеца. В събота и неделя билетът е 10 лв, а от юни цените ще са съответно 10 и 15 лв, което, разбира се, включва шезлонг и чадър. 
 
 
Ако искате да се поглезите в собствена шатра, това ще ви струва допълнителни 10 лв до края на месеца и 15 след това. Успех в удържането на жадните за тен жени далеч от удобните дюшеци на шатрите! 
 
 
Фитнес и СПА
 
Ако жегата ви мори и избягвате дългото излагане на слънце, можете да спортувате във фитнес залата, която е прекрасно климатизирана и със свободен достъп. Няма нищо по-хубаво от това пък, след изтощителна тренировка, да се отпуснете в джакузито, както част от нас направиха. Е, да, достъпът до СПА центъра се заплаща освен ако не сте гости на хотела - 20 лв през седмицата и 25 лв през уикенда, но пък за любителите на тези центрове си струва. Едва ли има друг хотел около Марково, който да предоставя такова разнообразие от СПА.
 
 
 
Мини голф 
 
Не би имало по-релаксиращ завършек на деня от това да поиграем мини голф на залез слънце, но за съжаление, игрището още не е готово. От персонала уточниха, че плануват по-късно този сезон да го пуснат. С нетърпение ще очакваме повече подробности! 
 
 
След интензивния ни ден, една игра на билярд и няколко бири по-късно се изкушихме да останем за вечеря. Бяхме чували и преди за красивата гледка от ресторанта към нощен Пловдив, а на следващия ден можехме да продължим активната си почивка към хижа Здравец, манастир Св. Св. Козма и Дамян или други забележителности и екопътеки в района. Но заради заетостта на няколко от нашите приятели трябваше да си тръгнем. Те пък от своя страна обещаха да повторим и обогатим преживяването в някой от следващите уикенди.