По-малко от месец ни дели от новия сезон, а с настъпването на есента идват и новите тенденции. Днес се обръщаме към един от топ гримьорите Христина Ангелова, която работи в Асеновград, но нейни клиенти са много красавици от Пловдив и цялата страна, както и редица популярни личности и модели. 

В интервюто с талантливата дама ще обърнем внимание на това, което ще бъде от значение, когато става въпрос за грима през следващите месеци, както и на тенденциите, които ще бъдат доминиращи. 

Подчертан руж, интензивни цветове, гланцове и сенки металик ще са само част от трендовете на есента и зимата. 

Христина Ангелова е царица на макиажа, която твори чудеса с ръцете си и умее да превръща жените в принцеси. Предимно се занимава с beauty грим, като е имала удоволствието да бъде част от редица конкурси и ревюта. Гримирала е куп модели за реклами и фотосесии, а на нейните сръчни ръце се доверяват и много от известните изпълнители на България.

Тя съветва момичетата да се доверяват на добрите професионалисти и споделя, че най-добрият грим е този, чието поставяне не си личи. Ето какво разказа в интервю за Trafficnews гримьорът Христина Ангелова:

- Тенденции за есен зима 2020 – какво трябва да знаем за грима през този сезон?

- Тенденциите есен 2020/2021 са разнообразни и контрастни. Oтново в световен мащаб се набляга на естестената визия, чиста кожа, лунички и сресани естествени вежди. Що се отнася до ружа, там има една основна тенденция – скули в розово! Тази грим визия се харесва, защото напомня на дискретното зачервяване, което се появява, когато студеният вятър брули лицето.  Все пак внимавайте да прецените кога е достатъчно, защото целта е да изглеждате свежи.

Устните този сезон са леко опушени, без контур, сякаш небрежно нанесен лек гланц с пръст.. Това е за по-скромните дами в ежедневието, а за дръзките и смели момичета ще се използват по-топли цветове, за да запазят спомен за лятото и да затоплят студените зимни дни и вечери. Ако сте фенове на сенките и смелия вид, тогава добрата новина е, че интензивните цветове са в тенденция. Изберете например сини сенки за очи и неутрални устни или жълт нюанс с лилаво червило и ще постигнете поразителен външен вид.

- Кои са цветовете и техниките, които вече ще бъдат демоде?

- Тази есен забравяме за прекалено матовите червила с остър контур, макар и да са много трайни и перфектни за важни поводи.. Връща се блясъкът в устните! Гланцът ще е задължителен, дори този път ще се налагат и по боровинкови и малинови гланцове, които бяхме позабравили през последните години. Друго, което малко остава на заден план е изразената очна линия. През новия сезон ще се наблегне на опушени очи и хубави, дълги и обемни мигли, като, разбира се, трябва да внимаваме с избора им и да ги подбираме спрямо окото и формата на лицето и веждите.

- Блясъкът остава ли на пиедестал?

- Блясъкът все още е водещ, когато говорим за вечерно и официално събитие... Той е неизменна част от всеки официален повод! Бронзовото и всички металически цветове са си на мода и този сезон.

- Спомняш ли си какво беше модерно, когато ти започна да се гримираш?
 
- Когато започнах да се занимавам с грим, още преди 11 години, ще ви шокирам, че си беше актуален черен грим и бледи устни... И адски тънки вежди, което сега е безумно, но по онова време си беше актуално.

- Има ли разлика между това, което е модерно в България и трендовете по света в сферата на грима?

- Този въпрос ми харесва, защото ми прави силно впечатление разликата, която е шокираща понякога... Не само в тенденциите за грима, а като цяло за красотата на жените... Както виждате, тук се цени изкуствената красота - големи устни, скули, малки нослета, много грим и супер изписаните черти на лицето. А както всички забелязват, световно известните марки като Шанел, Диор, Луи Вютон и прочие, избират за модели пълната противоположност на това...... Много по-трудно е да се направи естествена визия, отколкото един супер тежък и силен грим... Изглежда, че модела е небрежен, направен за няколко минути, или че е без никакъв грим, а всъщност има, и то доста повече отколкото си мислим! Това е толкова трудно, прецизно и пипкаво, всеки един дребен нежен детайл, че определено тук ще се научим на този стил доста по напред във времето..

Нито гримът, нито корекциите правят жената привлекателна, а по скоро нейната енергия, поглед, маниер и излъчване... Сиянието на кожата, блясъкът в очите, блясъкът в косите и разбира се хубавата усмивка.. Така че, ще препоръчам на всички дами да се грижат за това, което им е дал Бог, а не да прибягват към по агресивни и драстични методи за разкрасяване. Перманентните вежди, трайните 3д, 4д косъм по косъм мигли, филърите и пластичните операции и всичките тези тенденции, популярни в България, не са за предпочитане.

- Опиши как си представяш една класическа грим визия?

- Класическа грим визия за мен е озаряващ фон дьо тен, телесни мат сенки за очи, нюд устни и прасковен руж - нещо по-неутрално като цветове.

- Кои са най-иновативните грим продукти, които трябва да имаме в козметичната си чантичка?

- Най-хубавото е, че вече производителите улесняват своите клиенти като създават продукти с мултифункциално действие. Например сенки за очи, които могат да се ползват като руж, а нанесени върху устните и покрити с гланц се превръщат в червила.

Моливи, които са за очи, но когато ги разнесем с четка се превръщат в сенки, а стават и за устни. Когато подберем правилно продуктите, можем с максимално малко продукти да направим цялостна визия... Лично на мен, любимите ми са на Криолан бг, те предлагат много подобни неща.

- Сватбен сезон 2020 – може би по-скромен, но все пак го има. Ти на какво залагаш в този грим за специален повод?

- Винаги, когато си представя в съзнанието булка, тя е с перлен, нежен и опушен грим с блясък... Също както булчинските рокли и бижута, грима трябва да е нежен и бляскав...

- Как да възвърнем сиянието на кожата и лицето си след лятото, предвид прекомерното излагане на слънце и да я подготвим за есента?

Със добра хидратация... Има безброй домашни маски, които могат да направят магия с кожата на лицето. Любимата ми е с мед и банан.

3-те най-добри домашни бананови маски за лицеВижте защо все повече и повече естествени маски включват този южен плод