Банановата маска за лице е известна с лечебния си ефект върху кожата. Опитайте бананови маски и вижте защо все повече и повече естествени маски включват този южен плод.

Фактът, бананът да бъде толкова популярен е, че е богат на витамин С. Бананът компенсира и необходимия прием на витамин Е. Освен витамини, бананите имат много минерали, доминирани от калий и магнезий, а също така калций, фосфор, цинк, селен. И поради тези съставки не е изненадващо защо банановата маска за лице е сред любимите на много дами. 

Маска за лице с прясно мляко и банан

Маската от банан и мляко е чудесно решение за уморена кожа без блясък.

Ако имате миксер, само за минута вашата подхранваща маска за лице ще бъде готова. Смесете половин чаша прясно мляко с цял банан. Смесете и това е всичко.

Нанесете го върху цялата повърхност на лицето. Чувствайте се свободни да го използвате и за грижа за шията и деколтето. Той е достатъчно нежен за зоната около очите, защото освежава и подхранва кожата ви. Оставете маската върху лицето си, докато бананът потъмнее, след което изплакнете лицето си с хладка вода.

Маска за лице с кисело мляко и банан

Тази маска се препоръчва за изключително суха кожа и е чудесна през горещите и през студените дни.

Смесете един предварително натрошен банан с 2 супени лъжици кисело мляко. Сместта нанесете върху лицето си.

Маската има успокояващ ефект върху кожата и веднага след нанасянето ще забележите как подхранва и освежава лицето ви.

Оставете маската поне за половин час, за да може млечната киселина от киселото мляко да работи и да премахне мъртвите клетки от повърхността на кожата. След като махнете маската, ще забележите, че кожата е по-мека и като цяло по-красива.

Бананова маска за лице срещу бръчки

Бръчките около очите са най-неприятният проблем за кожата. Предимно лечението се свежда до облекчаване на тези първи признаци на стареене.

Това, което естествените маски за лице могат да направят, е временно да осигурят стягащ ефект върху лицето. В този случай най-добре е да комбинирате банан със заквасена сметана. Смесете половин чаша заквасена сметана с половин банан. След това добавете няколко капки лимонов сок.

Нанесете маската върху лицето с пръсти и я оставете поне за петнадесет минути. След премахване на маската, кожата на лицето ще бъде мазна (поради заквасената сметана), така че няма да ви е необходим хидратиращ крем за лице.

Тази маска е подхранваща за вашата кожа, но не е в състояние да заличи дълбоките бръчки. Не очаквайте магия с тази рецепта, но успокояващият ефект и намаляване на бръчките ще бъде видим.