На 30 юни БНТ преустанови излъчването на култовия преди години, но произвеждан и до днес в САЩ, сериал "Дързост и красота". Той се излъчва у нас от 1989 г. и безапелационно държи първенството за тв поредица с най-продължително присъствие ефира на българска телевизия. Последните епизоди, гледани от феновете, са 3970-и и 3971-ви.

Причината за спирането на легендарната сапунка е изтичане на лиценза, коментират от пиара на Националната телевизия, и добавят: "Към този момент не можем да се ангажираме с отговор на въпроса, относно подновяването му".

Мненията за филма са разнопосочни и варират от обожание до презрение. През десетилетията много заклети почитатели на Ридж и Брук се превръщаха в най-запалени критици, разочаравани от неправдоподобните обрати в сюжета на лентата и от отпадането на любими актьори и замяната им с други. Но въпреки това сега, при спирането на сериала, което може и да е и окончателно, коментарите в сайта tvnovellas.blogspot.bg, цитирани от ПИК, са изпълнени със съжаление:

"Не за първи път телевизиите започват сериали, които стигат донякъде и ги спират. Това е непочтено отношение към зрителите и е непочтено от страна на телевизиите."; "До последно вярвах че БНТ няма да си позволи подобно нещо. Този сериал е един от малкото, които ще останат в съзнанието на мнозина. Тъпо е че БНТ спира излъчването му, имайки предвид, че самите те отбелязваха рожден ден на поредицата и даже каниха актьори от филма по този повод".

Не липсват и противоположни мнения:

"Това подобие на сериал, изчерпало се тотално преди повече от десет години, е меко казано изхабен и скучен "проект". Особено при положение, че БНТ са го преустановили, заради изтичане на лиценза, каква вина имат? Турски, индийски, испански, американски и прочие боклучави "сериали" има стотици. Средностатистическият "залупен" български "сериаломан" няма да остане на "сухо", споко!". 

Звездният екип преди 15 години. Тези актьори направиха сериала световноизвестен. Днес някои от тях не са между живите, други просто се отказаха от участието си. От няколко години и тоталният любимец на публиката Ридж Форестър е аут по собствено желание.

 

Екипът преди около 5 г. Вече трето поколение е в центъра на действието. Очакват се в играта да влязат и правнуците на Стефани и Ерик Форестър. Снимките и излъчването на сериала в САЩ продължават.