Любителите на мръвките, които се въздържат от похапването им, за да не навредят на талията си, със сигурност ще се зарадват да научат, че британски специалисти са създали здравословна пържола, пише в. "Сънди експрес".

Серия Бийф Лайт включва различни разфасовки говеждо месо, които изобилстват от любимите на фитнес маниаците протеини и съдържат до 14 пъти по-малко мазнини в сравнение със стандартния стек. Зад новите продукти стоят онлайн търговците на здравословни и фитнес продукти Musclefood, които са работили в сътрудничество с ферма в Дорсет.

На вкус специалното месо не отстъпва на стандартното говеждо, докато крехкостта му е сравнима с тази на пилешкото.

Създателите на мръвките до такава степен са убедени в качествата на своите продукти, че ги наричат първите здравословни стекове.

"Малцина биха нарекли стека здравословна храна. Повечето хора гледат на пържолите като на греховно изкушение заради високото съдържание на мазнини. Благодарение на новата ни серия клиентите ще могат да поддържат добра форма, организирайки си истински месен пир", споделя Дарън Бийл от Musclefood.

От фирмата допълват, че първите клиенти, които са изпробвали продукти от серията Бийф Лайт, са останали изключително доволни. Част от тях дори са споделили, че предпочитат вкуса на новите мръвки пред този на стандартните стекове.

TrafficNews.bg