10 часа сутринта, слънцето вече е изгряло над тепетата и прави времето изключително приятно за всички, които са по пловдивските улици. Включително и за тези, които се трудят. Явно обаче е  толкова приятно, че чак ги отказва от служебните им ангажименти. Поне така се чувстват строителите от „Пътинженеринг”, които работят по „Гладстон”. Наш читател реши да мине по ремонтиращата се улица, за да види докъде е стигнала тя, възползвайки се от хубавото време. Това, което видял обаче  не го оставил обнадежден.

Той е направил разходката си в 10.00 часа в понеделник – времето, в което би трябвало да кипи най-усилената работа. Но уви… Това, което той е видял е следното: улицата е цялата посипана с чакъл, бордюрите изградени, тротоарите липсват. Като цяло ремонтът дори не изглежда е преполовен. Строители обаче няма… или поне на пръв поглед. Той все пак е успял да забележи 2 групи от 4-5 души с якета на „Пътинженеринг”, които се опънали на слънце с кафе в ръка и са се наслаждавали на хубавото време.

За съжаление и новото време не може да е оправдание за бездействието там,  защото по старите часовници е трябвало да бъде 11.00 часа преди обед!  Нека да припомним и какво ни прати друг наш читател преди по-малко от месец за въпросната улица и въпросните строители:

 „Искам като гражданин на Пловдив и трудещ се човек, да ви отправя едно предизвикателство, като отразите ремонтните дейности на „Гладстон”, но по средата, където няма особена видимост от повечето хора.

Ще видите как работниците от фирмата изпълнител „Пътинженеринг”  по цял ден мързелуват и отчитат дейност, като подпират лопатите и създават неудобства със спиране на води, задръствания на все пак опитващите се да работят магазини.

 Ще се види и наглото поведение на бригадирчетата на въпросната фирма спрямо гражданин, който по цял ден ги гледа как не работят, а те го обиждат, и му се подиграват. Не бива да се забравя, че тези ремонти се извършват с парите на данъкоплатците, а някакъв си бригадир да заявява "Ние сме на държавна служба, и ще бачкаме колкото трябва". Нагло и недопустимо е от страна на управниците на град Пловдив да не извършват по-строг контрол и проверки над фирмите, на които се плаща от джоба на всеки един пловдивчанин”.

Или с други думи дежавю. Да не забравяме обаче, че кметът обеща улицата да е готова да края на годината, а сега като започнат едни дъждове…

Още новини ТУК

TrafficNews.b