Пловдивчанка стана жертва на насилие и брутално унижение от страна на персонал в градския транспорт. Жената се свърза с редакцията ни, за да разкаже тъжната история, която може би се случва твърде често в обществения превоз в Пловдив.  В редакцията ни неведнъж са постъпвали сигнали за грубо отношение към пътници, но това е едно от най-унизителните действия спрямо гражданин, ползващ обществения транспорт.

Случката се развива днес около 11:40, жената хваща автобус по линия 1 от Сточна гара посока район „Южен”. Ето и историята й

„Качих се в автобуса, като бях с маска, каквито са изискванията. Видях, че има пътници без маски, както и самият персонал – шофьор и кондуктор. Направих забележка, че трябва да носят маски. Кондуктората изстреля цяла канонада с обиди към мен каза ми „селска кифла” и подобни епитети. Аз извадих телефона да ги снимам, за да подам сигнала си. Тогава кондукторката дойде, изтръгна ми телефона от ръцете и започна да ме блъска към вратата. Заедно с шофьора ме изхвърлиха от предната врата между двете спирки. Никой от пътниците не се застъпи или направи забележка за това поведение.  Толкова унижена не съм била през живота си, след това вдигнах и кръвно”, разказа пред TrafficNews жената. Тя иска сигналът й да стигне до институциите, за да не стане друг пътник жертва на подобно поведение.

Обновена:

Кондукторката се свърза с редакцията ни, за да разкаже своята гледна точка. По думите й жената вдигнала огромен скандал, когато влязла в автобуса, в резултат, на което много пътници се възмутили. Тя е била помолила да слезе от автобуса, а преди това й посегнала. Служителката каза, че ще съди жената, тъй като я ударила пред 20 души свидетели. Относно маските тя каза, че в автобуса била убийствена жега и не можели да пускат климатици, поради което била без маска.

От „Автобусни превози” заявиха, че ще санкционират служителката си заради грубо отношение към пътник и нарушаване на правилата. Тя ще бъде глобена, като ще й се наложи  и дисциплинарно наказание – „забележка”.