Туби с вода, въжета и специално направени надписи пазят малкото паркоместа в центъра на Пловдив, които не са в обхвата на Синя зона, видя репортер на TrafficNews.bg. Паркингът се намира в малката пресечка, без изход, срещу Градския дом на културата. На улица „Цар Иван Александър” има около 15-ина паркоместа, които са зад блока с лице към булевард „Руски”.

На практика нито един шофьор не би посмял да паркира на него, тъй като навсякъде са пуснати надписи – „Частна собственост” и „Не паркирай!”. Към тях има и предупреждението, че нарушителите ще бъдат вдигани с репатриращи коли. Пловдивчанин се обърна с молба към TrafficNews.bg. да провери дали в действителност този паркинг е частен. Оказа се,  че всички тези прийоми с подръчни материали и надписи са в репертоара на живеещите в близките блокове, с надеждата да опазят местата си зад блока.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов заяви, че паркингът е 100 % публична общинска собственост и на практика всеки може да спира там. По думите му мястото е атрактивно и много хора, които работят там спират колите си. Това обаче е напълно законно. Стаменов обясни, че ще изпрати свои служители да предупредят хората да премахнат надписите и тубите с вода, с които пазят местата. Всички живеещи в близост пък могат да запазят мястото си по новата наредба, което ще им струва по 15 лева на месец, обясни още районният кмет.