Абсурдна организация на движението на пловдивски булевард обърква пешеходците, принуждава ги да влязат в челен сблъсък със закона. За този проблем сигнализира читателка на TrafficNews, която е преминавала през маршрута и е забелязала неадекватното разпределение на пътните табели и знаци.

На тротоара в западното платно на бул. „Васил Априлов” в посока бул. „6 септември” има поставена табела, която указва, че след нея алеята е само за велосипедисти, като движението за пешеходци е изрично забранено. Пише още, че трябва да се премине на отсрещния тротоар, но това там е невъзможно, тъй като липсва пешеходна пътека, а ако все пак някой реши да спази указанията от табелата, то трябва да пресече булеварда, по който се движат автомобилите и да прескочи мантинелата.

Това също няма как да стане, тъй като по закон и този ход е изрично забранен. В случая, жената, което се е движила по тротоара с детето си, което е в бебешка количка, не е знаела как да процедира и откъде да премине.

TrafficNews потърси становището на директора на ОП „Организация и контрол по транспорта” Георги Стоилов, който заяви, че там наистина има такива табели, но към днешна дата не са регистрирани сигнали за инциденти, както и че пешеходците могат да се движат по алеята, която е предназначена изрично и само за велосипедисти според табелата, което определено е объркващо за пешеходците.

Той добави, че ако все пак някой се притеснява от указанията на табелата, то може да се върне 20 метра назад, където може да премине през подлеза, или да продължи 50 метра напред и да пресече там, където се намира пешеходната пътека.

„Трябва ли да се стигне до инцидент, за да бъде предотвратено объркването на пешеходците?”, пита читателката ни.

Въпрос на време е това да се разбере.