Да, това е част от важен пловдивски булевард! Макар снимките да показват лунен пейзаж върху кал и пръст, което приляга на селски път, всъщност това е част от бул. „Македония”. Мнозина смятат, че той свършва до сградата на 1 РУ, но кадастърът и Подробният устройствен план показват съвсем различно.  В него е записано, че важната пътна артерия продължава до бул. „Александър Стамболийски”.

От години живеещите на бул. „Македония” 80 – 82 трудно успяват да паркират колите си в мокро време,а през сухо затварят прозорците си заради прахоляка.  Вече няколко кметски мандата се говори за т.нар. продължение на булеварда, който да свърже двете части, но това така и не се случи.

През тази година бяха отделени средства в бюджета на Пловдив за проектирането на връзката.  Тепърва обаче предстои да се пусне обществена поръчка за проект, а след това и нова за самото строителство. В участъка пък има няколко терена, за които трябва да се проведат отчуждителни процедури. С други думи тази част от „Македония” ще изглежда по този начин още дълго време.