Вече втора година пътни знаци стоят с найлонова торбичка по основен пловдивски булевард – „Копривщица”, макар те да не са нужни.  През 2018 старата градска управа заяви намерението си за промяна на цялата организация на движението по бул. „Копривщица“ в участъка между булевардите „Пещерско шосе“ и „Шести септември“. Идеята бе да се въведе еднопосочно движение от двете страни на прелеза.    Знаците бяха монтирани, но движението така и не бе променено. С встъпването си в длъжност екипът на Здравко Димитров заяви, че се отказва от това намерение,  а причината са проблемните прелези.

„В момента това е невъзможно заради основната роля, която играят прелезите при предвижването на колите. Ако въведем това движение, а само един от прелезите не работи – това би означавало колапс на цялото движение по булеварда. Например този прелез на Пещерско шосе е един от най-старите, а по него често има аварии”,обясни преди време  зам.-кметът Тодор Чонов. Въпреки изказването му знаците все още стоят, а найлоновите торбички още стоят върху знаците – вече разпокъсани и овехтели.

На практика, ако някой мине и махне торбичките ще обърне цялото движение по булеварда и ще настане абсолютен хаос с движението. Дори тогава може да се изпадне в парадокса, никой да не спазва знаците, а всички да се превърнат в нарушители.  Отдалече част от знаците дори не личи „ да се облечени”, което може да предизвика смут в хората, които минават рядко през този булевард.

Интересно е докога тези знаци ще стоят там, макар и ненужни.

Кога ще се премахнат жп прелезите, които разкъсват Пловдив и какви са вариантите?Вече втора година не могат да въведат еднопосочно движение по бул. „Копривщица” заради линиите