Какво по-удобно място за спиране и извършване на товаро-разтоварителни дейности от ул. "Гладстон"? Стратегически спрял върху единственото платно за движение в посока изток, на два метра от входа на заведение, камион на доставчиците "Бибъл Комерс" затапи цялото движение в периметъра на Дома на културата "Борис Христов", за да разтовари вода и други напитки. 

Служителите на фирмата никак не се смутили от образувалите се опашки и даже питали нетърпелива дама, опитваща са да премине през трасето с колата си: "Какво искаш?".

Ами иска да мине вероятно?! Но пък това явно изобщо не засяга работниците, които обезателно, ако бяха на мястото на някой от блокираните шофьори, нямаше да бъдат толкова невъзмутими. 

"Шофьори от насрещното движение дадоха назад и се качиха на тротоара, за да се разминем. Задръстването беше ужасно", обясни читателка на TrafficNews.bg

От фирмата превозвач обаче категорично осъдиха поведението на шофьорите и увериха, че всеки дръзнал да предизвика такава ситуация ще бъде санкциониран. "Не толерираме подобно поведение на наши служители и то е пряко всичките ни вътрешни правила, а и спрямо нормативните актове. Друг е въпросът, че инфраструктурата в центъра на града не предполага особени алтернативи, но това е въпрос, който се решава на друго ниво. Гарантираме, че няма да се повтори", категорично заяви представител на "Бибъл Комерс".

Видно е за всеки, че спирането в района е затруднено. Изисква усилия от различно естество да бъде подбрано адекватно място за престой, докато траят разтоварителните работи. Изисква и повече физическо движение... но пък това не бива да става причина за подобни ситуации.

Без оглед ежедневните задръствания, огромния трафик, затворените улици и постоянното бързане, рядко участниците в движението мислят по-далеч от личното си добруване. Замислете се следващия път, когато си помислите "Е, какво толкова - всички го правят, пък и аз съм за... малко".