Един вонящ проблем в центъра на Пловдив продължава да тормози живеещите в района на Малката базилика. Читател на TrafficNews.bg ни сигнализира, че тази неделя мястото зад базиликата отново е било посетено от бусове и камион, които са изсипали там голямо количество отпадъци. 

И преди сме писали за сметището, което се намира в самия център на Пловдив. 

"Днес (бел. ред. неделя) поне два буса и един камион дойдоха и изсипаха строителни и битови отпадъци - правилно ме разбрахте - разтовариха или изсипаха, а не натовариха! Целия площад зад базиликата е пълен с боклук!", разказва възмутеният ни читател.

"Може би има туристи, които искат да минат от тук и да разгледат “европейската столица на боклука”, продължава гневното си писмо той. На снимките, които мъжът ни изпрати, се вижда разтоварването на отпадъците на широката площ. На други пък се вижда как съдържанието на изхвърленото бива преровено, вероятно в търсене на нещо, което може да има стойност при рециклиране.

Не е ясно какви са тези "чистофайници", които, изглежда, се стараят на тях да им е чисто и заради това са решили да използват Аджисана като свое лично сметище. Вероятно избират почивен ден, за да се освободят от боклуците си, защото така шансът някой да ги хване в крачка и санкционира е по-малък.

Следващия път обаче ще е хубаво реакция да има. За целта институциите трябва да наблюдават мястото, а гражданите да им сигнализират възможно най-бързо, а не да остават безучастни свидетели на това как замърсяват собствения им квартал.