Пловдивчанин ни помоли за съдействие при разрешаването на един проблем от години на много хора, "плащащи данъци и спазващи закони". Проблемът е грозен, миризлив и... много злепоставящ Пловдив. Ето го: 

"Става въпрос за едно място, превърнато в сметище от хората, живеещи в Аджисан махала - това място е точно зад Малката базилика. Аз живея на бул. "Мария Луиза" № 35 и всеки ден преминавам от там поне два пъти - на път за работа и обратно. Сметището се разраства с големи темпове. Сутрин около 6-7 часа се изринва боклука, а в 8 часа вече е пълно.

Снимките, които ви изпращам, са от 8 часа сутринта. Само си представете до края на деня какво става. Един чиновник не сме видели да дойде и да глоби някой нарушител. Носи се ужасна воня, разнасят се зарази, изхвърлят се от всякакви битови, строителни отпадъци до конски изпражнения и умрели животни.

Само да спомена, че точно на паркинга до Базиликата има табела, сочеща пътеката за Стария град, която пътека преминава точно покрай сметището. Искам да се спрете и да попитате един преминаващ турист, като мине от там, какви чувства се пораждат в него!Европейска столица, но друг път! Писали сме жалби и сигнали до Общината и район Централен, но нито отговор, нито вземане на мерки да се премахне това сметище от там и да не се разнасят зарази!

Моля помогнете ни!"

Не ни се слушат обяснения как редовно се чисти, но, видите ли, жителите на Аджисан махала са неконтролируеми. Гледката е достатъчно красноречива за това, че НЕ СЕ ПРАВИ достатъчно или както трябва! Така че оторизираните за това управници не е лошо да вземат най-после мерки. Но адекватни, не ерзац...