Собственикът на застреляните кучета край Карлово първоначално дори не успял да осмисли видяното. Той пристигнал на обекта си сутринта, но видял само едно от кучетата си. Впоследствие забелязал местния бизнесмен Тодор Рифа с пушка в ръка, както и телата на убитите животни, разказа той пред TrafficNews.bg. Веднага след това си тръгнал.

„След половин час осмислих работите и се върнах и намерих въпросния господин с кучетата… как ги е обгърнал с трева и ги полива с бензин, за да ги прикрие”, разказва собственикът на четириногите.

Бизнесменът Тодор Рифа застрелял 4 от кучетата край стопански двор в Карлово – две възрастни и две палета. След това опитал да ги запали, за да прикрие следите си. Причината за убийството според собственика? Лаят им пречел на Рифа.

Той и преди се е замесвал в конфликтни ситуации. След пререкания с негово политически опоненти в Дъбене около изборите в края на 2015 година, Тодор Рифа бил задържан от полицията. Все пак се стигнало само до акт за нарушаване на изборното законодателство.

Убиецът на кучетата днес предлагал пари, за да не бъде викана полиция. Униформени направиха оглед на мястото. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу мъжа.

Чуйте разказът на собственика на кучетата: