Един от задържаните за грабеж на контрабандист полицай - Стефан Модев, ден преди ареста е регистрирал нов автомобил в КАТ. И то не какъв да е, а "Порше Кайен". По документи той го е купил на цена под 5 000 лева

Модев и съучастникът му Петър Атанасов бяха задържани под стража с решение на Окръжен съд - Пловдив. Адвокатите им Зоя Тошкова и Светлана Званчева заявиха в съдебна зала, че срещу двамата полицаи обвинението няма достатъчно доказателства, но аргументите на прокуратурата очевидно са натежали повече при вземането на решение. Двамата бяха задържани на 9 юни, а срещу тях е повдигнато обвинение за грабеж на 75 мастербокса контрабандни цигари на стойност близо 300 000 лева. Днес Апелативният съд ще разгледа жалбите им. 

Според прокуратурата в края на май двамата са нападнали Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и са взели цялата стока, която е била натоварена в буса му. След това го оставили завързан със свински опашки. Стоката била претоварена в буса на Борислав Борисов, който в следващите дни започнал да разпродава цигарите. При обиска в дома на Борисов са открити 12 пълни и 4 празни кашона с цигари от марката "Бизнес Роялс". 

Според първонабалните обяснения, дадени от полицаите пред оперативните работници, двамата са били в халето на Кукленско шосе, тъй като търсили майстор за прахово боядисване на автомобилите си. В съдебна зала обаче не бе уточнено кой какъв автомобил притежава. 

Двамата полицаи са имали ипотечни кредити. Това бе изтъкнато като мотив за престъпление от прокуратурата и като доказателство за невинност от адвокатите на служителите.  

Другият полицай - Петър Атанасов не е демонстрирал висок стандарт на живот. Той живее в панелен апартамент в "Смирненски", кара стар автомобил. Споделял, че има намерение да сменя колата си.