Мащабни акции срещу наглите шофьори, спрели неправилно, започва Община Пловдив. Всяка седмица на произволно място с голяма концентрация на автомобили ще се пращат по 4 паяка, както и общинска охрана, които да вдигат коли и да глобяват наред неправилно спрели шофьори, заяви кметът Иван Тотев.

Той обясни, че това става възможно след закупуването на новите два паяка на обща стойност 490 000 лева. Друг наболял проблем - неправилно спрелите джипове, също ще бъде решен с новите репатриращи устройства. Оказа се, че досега в Общината имало само един паяк, който можел да вдига джипове, и той често се развалял. Така въпреки сигналите на граждани за неправилно спрели големи автомобили от градската администрация не можели да реагират.

С новите репатриращи коли ще могат да реагират и на такива сигнали. Акциите, които се предвиждат в различни седмици, ще бъдат около местата с голяма концентрация на паркирали автомибили. Кметът посочи като пример бул. "Руски", бул. "Христо Ботев", зоните около мол Пловдив и др.