Нека признаем - понякога, колкото и свещи да запалите, колкото и песни на Браян Адамс да изслушате, просто нямате настроение. И е напълно нормално. Но ако забележите, че тази липса на настроение продължава повече от седмица или месец дори, нещата са наистина сериозни.

Ето ги 10-те причини, които могат да разбият либидото ви.

1. Твърде разсеяни сте. Най-накрая имате време да прекарате час с партньора си. Но не можете да спрете да мислите за нещата от ежедневието си, които не сте завършили.

2. Домът ви е пълна бъркотия. Не е необходимо да сте Монк, за да се изнервяте от неподреденият си дом. Романтичната обстановка тотално изключва хвърлените мръсни чорапи до леглото, нали?

3. Качили сте няколко килограма. Излишните килограми са гарантираният убиец на страстта. Липсата на увереност и самочувствие винаги е лош партньор под завивките.

4. Не тренирате достатъчно. Упражненията биха ви помогнали да стартирате отново отделянето на ендорфини, което да стимулира желанието ви.

5. Стресирани сте. Лесно е да изпуснете нервите си в забързаното ежедневие. Това директно се отразява на сексуалното ви желание.

6. Имате холивудски очаквания. Проблемът идва от перфектния секс, който ни налага филмовата индустрия. Когато не получиш тази перфектна сцена в собствения си дом, се отказваш от втория дубъл.

7. Твърде удобно ви е. Страхотно е да имате човек до себе си, който да ви подкрепя и обича, но с времето страстта просто изчезва. Всичко в леглото е перфектно, докато не осъзнаете, че партньорът ви е гарантиран за дълго.

8. Има напрежение във връзката ви. Съвместният живот ни позволява от открием навици в любимия, които наистина мразим. Напрежението ограничава значително сексуалния апетит.

9. Депресирани сте. Депресията изсмуква всичките сили и не оставя място за желания и емоции.

10. Децата - кратко и ясно. Невероятните ви деца може и да са продукт на страхотния секс, но и сигурен убиец на сексуалния ви живот. Много жени се притесняват да не бъдат "хванати" от децата си.