Жените никога не взимат решенията си прибързано, дори понякога им отнема много време – месеци или години. Когато една жена е готова със своето решение, тя го съобщава без излишна драма, със спокоен тон – нито се моли, нито плаче, нито иска каквото и да е.

Мъжете почти винаги пропускат момента, когато са наранили жената до себе си, не забелязват промените, мислят, че няма нужда да се борят за своята любима. Това е било времето, когато тя се е чувствала сама, плакала е, страдала е, правила е опити да привлече вниманието на мъжа си, искала е да бъде обичана. Една жена, колкото и да обича своя любим, идва момент, в който тихо и без много обяснения си тръгва от него.

Ето и кои са основните причини за това:

Липса на внимание

Мъжете често пренебрегват факта, че за една жена най-важно е отношението към нея. Не парите, не страстният секс, не скъпите подаръци – комуникацията има решаващо значение за жената. Проблемите в общуването предшестват грешките, които започват да правят мъжете. Жената е самостоятелна и уникална личност За една жена е важно да усеща, че мъжът й се интересува от нея като личност, а не като допълнение към мъжкото его. Разочарованието й идва, когато мнението й не се зачита. Целостта на нейното достойнство и чувството й за съхранение се слагат на везни с любовта. Такова отношение наистина я наранява и за нея това е по-важно от чувствата, които изпитва към партньора си.

Равнодушие

Да, жените са по-емоционални. Жените искат да чуват, че са обичани. Равнодушието, което те не приемат, се изразява в това, че са игнорирани от партньорите си и те не се интересуват от чувствата и мислите им. Без обич и внимание, жената се чувства ненужна и отхвърлена. Тя се нуждае от обич и обгрижване всеки ден.

Унижение

Без значение дали е физическо или морално. Унизително е отношение като безпочвени критики, обиди, когато ѝ се вдига ръка. Унижението убива душата на една жена. По този начин мъжът погубва и себе си, и жената до него.

Стиснатост

Не, не става въпрос за жените, които използват мъжа до тях като банкомат, задоволяващ прищевките им. Една жена винаги може да разпознае дали мъжът до нея е щедър или просто се прави на такъв. Тя се чувства отхвърлена, когато мъжът пести любовта си, думите си, дори и финансовите си средства. Винаги един мъж може да намери подходящ начин да изрази своята щедрост.

Липса на доверие

Ревността се появява, когато мъжът не е убеден в собствените си сили и му липсва самочувствие. Липсата на доверие винаги е опасна. Това може да прерасне в грубост и насилие. Умната жена е наясно с това. Всяка жена, която обича един мъж може да бъде върната отново. Само най-вярната и най-любимата не се връща. Затова, мъже, пазете и обичайте жените си навреме.