Масов бой в турския парламент. Темата, която депутатите дебатирали малко преди мелето, е била за промените в Конституцията на страната. В един момент обаче страстите в пленарната зала толкова се нажежават, че мястото се превръща в арена на битки.

От видеата, качени в социалните мрежи, се вижда, че в ръкопашния бой се включват десетки депутати. В мелето се оказват и жени, които обаче опитват да се измъкнат от схватката.

Местни медии пък поясняват, че сблъсъците възникнали между представителите на управляващата Партията на справедливостта и развитието и представителите на опозиционната Републиканската народна партия.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

Известен местен журналист показа снимки от мелето в страницата си в „Туитър“.

От тях пък се вижда, че по време на боя се разменят юмруци, ритници, стига се до хапане и нараняване в областта на главата:

„Един депутат е със счупен нос, друг се оплаква, че е ухапан, а трети е бил ударен в главата, във въздуха са летели столове, а заради сбиването са нанесени щети и на пода”, съобщават турски журналисти, цитирани от NOVA.

Ако промените в Конституцията  бъдат приети, Турция ще се превърне от парламентарна в президентска република, началникът на армията вече ще се назначава от президента.