Експерти от Община Пловдив се захванаха с решаването на проблем, който показахме в TrafficNews.bg.
Припомняме, че жители на ул. „Димо Хаджидимов” в квартал „Кючук Париж” сигнализираха, че улицата няма асфалт, има огромни кратери по пътя, а гаражите се пълнят с вода и фекалии след всеки дъжд. (прочетете повече тук)
От общината давали обещания вече три пъти да асфалтират улицата и да добавят още две шахти за оттичане на водата, но до този момент това не се е случило.
„В бюджет 2014 на Община Пловдив не са предвидени средства за подмяна на улична канализация по ул. „Димо Хаджидимов”, а като временно решение може да направите разделна сградна канализация в подземното ниво на кооперацията, да монтирате обратна клапа на сградното канализационно отклонение и да включите дъждовните води след обратната клапа по посока на течението.”, пише инж. Йордан Калев от Община Пловдив до всички 330 семейства от кооперацииите.
„С други думи се подразбира, че сами и със собствени средства да си решаваме проблемите.”, заяви домоуправителят на сграда пред репортер на TrafficNews.bg.
В крайна сметка след инспекция на място, експертите са поели ангажимент да направят временна настилка през месец септември и да отпушат шахтите по улицата. 

TrafficNews.bg ще следи дали обещанието ще бъде спазено.

Цветелина Велкова