Над 330 домакинства са затънали в подземните гаражи от отпадъчна вода и фекалии, сигнализираха потърпевши читатели на TrafficNews.bg. В сигнала беше включено и писмо от домоуправителя на една от засегнатите кооперации, изпратено до кмета на града, кмета на район „Южен” и до ВИК-Пловдив, което гласи:
„Живеем на ул. „Димо Хаджидимов” №4 33бр. апартаменти. Кооперацията ни е с Акт 16 от 12.10.2007год. Имаме подземни гаражи, при много по-обилен валеж, подземието се напълва с улична вода от колектора. По улица „Димо Хаджидимов” около кооперацията ни, има изградени две водосъбирателни шахти, които немогат да поемат водата (дъждовната вода) и да я подадат в колектора. Хората от съседните блокове и кооперации също се оплакват от наводнения в подземията (мазетата).
Молим Ви, за съдействие и решаване на този наболял проблем, който е от много години.”

Потърпевшите разказват още, че улицата няма асфалт, има огромни кратери по пътя и гражданите си трошат колите. Заради дупките, които са пълни с вода има нашествия от жаби, а подземните помещения на кооперациите се пълнят с отпадъчна вода и фекалии. При по-обилен валеж, се наводнява повече от метър и половина и водата не се оттича. Потърпевшите сами изграждат изкуствени диги и отводняват водата с кофи.
„Наводнени гаражи, зловонна миризма, мъртви плъхове – всичко това блика от колектора”, разказва жител на района.
Живущите се страхуват за собственото си здраве и за това на близките им. Те казват, че ще тръгнат зарази и със собствени средства са отводнявали, обезпаразитявали и насипвали временна настилка на улицата, от която след последният порой няма и следа.

При спешен случай, линейките не искат да влизат до входовете на кооперациите, заради дупките по пътя, същото било и с такситата.
От общината давали обещания вече три пъти да асфалтират улицата и да добавят още две шахти за оттичане на водата. До този момент това не се е случило. След известно време от Община Пловдив са им обещали писмено района около улица „Димо Хаджидимов” да бъде проектиран и ремонтиран през 2015 година. TrafficNews.bg ще следи случая, очаквайте продължение.

Цветелина Велкова