„Ядосах се, тъй като овцете бяха бременни. Струват над 2000 лева.  Не съм го бил, а само леко по побутнах с крак”, заяви фермерът Ивелин, който преби от бой овчаря Георги Михайлов в село Козаново в петък.В момента Окръжният съд гледа мярката му за неотклонение, като прокуратурата иска най-тежката "Задържане под стража".

Според друг свидетел пък, Ивелин е ударил само „няколко шамара” на Георги.  От съдебно-медицинската експертиза обаче стана ясно, че Георги е бил с 7 счупени ребра и бил закаран в болницата в Асеновград увит със сезали.

Според адвоката на задържания Красимир Елдъров няма доказателства, че тези травми са в резултат на побоя, който е извършен от неговия клиент. По думите на Елдъров Георги имал сериозни здравословни проблеми, а освен това, често употребявал алкохол и падал и се заклещвал в  клетките на агнетата.

Припомняме, че  36-годишният Ивелин, пребил до смърт овчаря Георги Михайлов, е собственик на овчарника в село Козаново , където се е разиграла кървавата драма. Ивелин е бил задържан няколко часа след като пострадалият е починал в болница в Асеновград.

По тялото и главата на Георги съдебните медици преброили над 40 удара. Овчарят е живял близо 48 часа след касапницата, но издъхнал в събота в болницата в Асеновград. 

Драмата се разиграла в петък, когато Георги се прибрал и шефът му установил, че 50 овце от стадото липсват. Вдигнал скандал и натирил овчаря да търси животните. В крайна сметка двамата открили останалата част от стадото, но две от овцете не успели. За зла участ на Георги и двете овце били бременни. Ивелин беснял и се нахвърлил върху работника си. Побоят бил жесток, Георги изпаднал в безсъзнание. 

Тъй като Ивелин не за първи път посягал на овчаря, останалите работници във фермата не сметнали за необходимо да потърсят лекарска помощ. Оставили го в стаята му, като се надявали да се съвземе. На следващият ден обаче зетят на собственика видял, че състоянието на Георги се влошава и го откарал в болницата. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.