Шофьор нарушител получи присъда от пет месеца затвор условно и ще плати 400 лева глоба. Това реши Районният съд в Пловдив по случая на Велик Корчев, който е сътворил един незабравим 8 декември за себе си и няколко полицаи от града. Корчев е осъден заради това, че е управлявал автомобила си след употреба на марихуана. Глобата пък е заради гонката, която си спретнал с полицаите, които го спрели за проверка.

Случката се разиграла в Пловдив на 8 декември 2016 г. Около 12:50 ч. Велик Корчев паркирал неправилно личния си автомобил ситроен на булевард „Шести септември”. Останал да стои на шофьорската седалка. Служители на Криминална полиция забелязали мъжа и отишли при него. Единият от тях се легитимирал със служебна карта. Корчев го погледнал, а след това рязко потеглил с въртене на гуми. При потегленято с предното странично огледало ударил полицая.

Двамата полицаи се качили в служебния си автомобил, включили звуковата и светлинна уредба и се впуснали в преследване. В бягството си шофьорът нарушител преминал на червен светофар, но малко преди кръстовището на булевардите „Шести септември” и „Източен” полицейският автомобил препречил пътя му.

Корчев не успял да даде смислен отговор на въпроса защо е побягнал. Не лъхал алкохол, но имал блуждаещ поглед. Пристигналият на място екип на Пътна полиция тествал Корчев за алкохол, но пробата била отрицателна. На мъжа бил съставен акт за административно нарушение. Взели му книжката и талона. Била му направена е полеви тест за марихуана, като пробата се оказала положителна. Мъжът заявил, че бил пушил трева няколко дни преди това, а не в самия ден.

Наказанието е определено след като съдът е одобрил  споразумение между страните по делото. Корчев е глобен с 400 лева за това, че е попречил на органи на МВР да изпълнят задълженията си, ударил е полицай със странично огледало и е избягал от проверка.

Освен това той получава и присъда пет месеца лишаване от свобода. Присъдата му обаче се отлага и е с изпитателен срок от 3 години.