„Напрежението между роми и българи е модерно и ако някъде има малко проблеми, то става водещо заглавие на всички медии“. Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.

По думите му, в двете махали в района„Шекер“ и „Арман“ няма особени проблеми. „Коне, каруци, музика, да това го има, но не е причина да се говори за етническо напрежение. Предстои предизборна кампания и някой се опитва да яхне тази вълна на недоволство“, допълни той.

Факт е,че ромите създават проблеми, но в момента се изгражда специален Дом за сватби на Голямоконарско шосе, където да правят сватби, но това е частна инициатива и няма гаранция, че там ще се събират сватбарите.

„Колкото повече стават ромите, толкова повече ще стават проблемите“, категоричен бе той. Държавата трябва да се намеси и на да има решение на национално ниво по тази тема. „Освен да им дава помощи, държавата трябва и да изисква от тях определени неща“, категоричен бе Ралев.

Той коментира и предстоящите местни избори, като отбеляза, че все още не е решил дали ще се кандидатира за втори мандат.

„Първо трябва да бъда номиниран и когато това се случи, ще взема решение“, обясни районният кмет.

По думите му, жителите на „Северен“ се оплакват от много неща, като най-нерешими проблеми са междусъседските отношения. Когато двама съседи се карат, те идват при нас и ни обвиняват за проблемите си. „Каквото и да се случи в района, все кметът е виновен и това е един от минусите на тази работа“, допълни той.

Като друг сериозен проблем, кметът посочи този с вандализма.

„Започваме да слагаме видеокамери на всяка площадка и ако не можем да ги спрем, поне да ги разкрием“.

От друга страна, има около 100% увеличение на приходите от гаражи, наеми, търговски площи, но има вероятност тези приходи да започнат да падат, защото трябва да се мисли за премахването им, обясни районният кмет.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg