Не повече от 40 таксиметрови шофьори се събраха пред сградата на Община Пловдив в центъра на града, съобщи репортер на TrafficNews.bg. Те отново настояват общинските власти да намалят данък „такси”, който в момента е на стойност 750 лева.

Шофьорите искаха да се срещнат и говорят с кмета Иван Тотев. Един от тях влезе в сградата на общината и излезе с информацията, че градоначалникът не се намира там. Тотев бил чакал шофьорите до 13 ч. , след което си тръгнал. Самият протест бе с обявен начален час 14:00 ч.

По информация на превозвачите, вече има таксиметрови шофьори, които са продали колите си и се отказват от професията. Други обаче са платили данъка.

Организаторите на протеста са донесли на площад „Стефан Стамболов” въглища, скара и маси. Те ще черпят протестиращите с кебапчета. „Искаме да нахраним колегите, защото от Общината ще им вземат хляба”, коментираха те. Към протеста се е присъединил импровизиран Дядо Коледа.

Сред протестиращите е и „Мама Божка”. Жената е сред тези, които настояват Тотев да се появи, за да се разбере с шофьори и превозвачи. Жената разказа, че обича професията си. Работи я от дълги години и няма намерение да я оставя.

Това е вторият протест на таксиметровите шофьори и превозвачи в Пловдив. Миналата сряда над 200 коли направиха протестно шествие през целия град. Исканията им обаче не бяха изпълнени - данъкът остана с размер 750 лева на автомобил, а според администрацията той не може вече да бъде намален.

Вижте ВИДЕО от протеста:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg