За първи път, през ноември, Пловдив посреща оперният спектакъл „КАРМЕН” със световната звезда Анита Рачвелишвили и сценичните партньорки на Андреа Бочели - квартет Incanto. На 9 ноември гастролът на безспорната звезда на Ла Скала и на Метрополитън опера в Пловдив се очаква да привлече много публика под тепетата.

Оперният спектакъл „КАРМЕН” е събитие, което специалистите определят като огън на сцената поради невероятното сценично присъствие на страстната млада грузинка, която се отличава с вокална мощ и завладяваща артистичност. Нишката на драматизма в хода на действието се разгръща от режисьора Огнян Драганов, който поставя при голям успех спектакли в България, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Холандия, Германия, Бразилия, Италия, Колумбия и Русия.

В мащабната продукция участват:
ДОН ХОЗЕ – MICHEIL SHASHABERIDZE
ЕСКАМИЛИО – ВЕНЦИСЛАВ АНАСТАСОВ
ДИРИГЕНТ – ВИЛИАНА ВЪЛЧЕВА 
Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора 
Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки”
Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур”

На 9 ноември зала „Колодрума” ще се превърне в пищна оперна сцена, а мащабният декор на продукцията ведно със силните солисти, оркестър, хор, балет и с прабългарската школа „Бага-тур” (участваща дори с живи коне) ще поднесат на пловдивчани и на гостите му знаменателен спомен.

Билетите са вече в продажба в системата на „Ивентим” и в билетен център пред Община Пловдив. Цени от 20, 30, 40 и 50 лв.

Още новини ТУК

TraffficNews.bg