Първите уволнения в Летище Пловдив ще започнат до дни, научи TrafficNews.bg  от свои източници. В сряда се е провел Борд на директорите, на който са разисквали първите съкращения на пловдивския аеропорт. Първата вълна на съкращения се очаква да засегне 30 души работещи в отделите по сигурността и администрацията. До края на месеца други 20 също ще бъдат освободени.

Ако числеността на персонала се намали с 50 души, най-вероятно летището ще мине в дневен режим на работа. Ако това се случи, интересът на компаниите към пловдивския аеропорт не само ще секне, но и има голяма вероятност и сегашните две линии да преустановят своята работа. В момента летището осигурява две редовни линии до Франкфурт и Лондон, изпълнявани от Райънеър. В много от случаите обаче полетите пристигат или тръгват извън дневния работен ден. До сега нито един от Борда на директорите или новият изпълнителен директор Владимир Щърбанов са отговорили на въпроса какво ще се случи с двата полета, при въвеждането на новия режим на работа.

Припомняме, че държавната субсидия за аерпорта бе намалена от 3 милиона на 840 хиляди лева. Освен огромните съкращения, които се очакват, от летището се опитват да спрат и плащанията от близо 600 000 лева годишно към частната фирма, която е собственик на перона и част от Терминала. 

През годините на летище Пловдив работиха десетки партийни кадри от ГЕРБ, БСП и други управляващи партии. Сред скандалните случаи за назначаването на кадри с партийна повеля там бе с майката на зам.-председателят на Общински съвет Пловдив – Радослава Ташкова. Иванка Велчева, която е само със средно образование, бе назначена на три ръководни длъжности на аеропорта. Наред с трите заплати оттам, тя взимаше и пари като озеленител от Онкодиспансера в Пловдив.

Бордът на директорите в момента също се оглавява от двама видни активисти на ГЕРБ под тепетата. Спас Шуманов от ГЕРБ, предприемачи и скандалната екскметица на „Южен” Павлинка Кацарова заеха местата, заемни допреди това на кадри от БСП.

Още новини за летище Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg