Преговорите в Минск. Как бихте определили изхода от тях. Коментарите са от победа до Путин, крехка надежда за мир, безсилие на Запада...

Рейтингът на Путин в момента много прилича на рейтинга на Хитлер, след анексията на чешките судети, които той си присъединява със силата на правата на могъщ съсед с обяснението, че притесняват с нещо германското малцинство. Не се притеснявам от тази шовинистична вълна в Русия и не смятам, че заслужава уважение, а още по-малко завист в страни, където има демокрация и опозиция и хората получават алтернативна информация, а не ги залива онази пропагандна вълна, с която Путин дави населението на своята държава.

За съжаление показателни са данните за жертвите и ранените, които не ни приличат на резултат от мирно споразумение. Ако имаше дух на братско разбирателство едва ли тези военни действия щяха да продължат по този начин. А това е лош предвестник за това, което може да се случи нататък. Вероятно , по пропагандни причини, се коментира сега, че Путин бил победител. Тези, които очакваха Путин да направи някакви стъпки, сега го обявяват за победител, за това, че не ги е направил, заяви журналистът Иво Инджев пред Радио Пловдив. 

Очевидно е обаче, че на Путин не могат да му отнемат Крим. Особено в ситуация на шовинистичен подем в Русия. Той няма друга карта, освен да се хареса повече на сънародниците си, за да се задържи начело на Русия. Украинците с нищо не са по-малко патриоти от афганистанците и няма да се откажат от своите права.

Моите опасения са, че това ми напомня на мирните споразумения за Близкия Изток, които коментираме толкова години. Нанесена е огромна рана на двете държави, и тя няма да бъде решена лесно, не виждам и оптимизъм от страна на западните държави.......Западът никога не е действал така единно, както може да действа Русия. Н

е зная дали Путин иска война, но той си дава сметка, че не може да воюва с целия свят. Тази параноя, която се наблюдава е с пропагандна цел за обяснение на задънената улица, в която се намира руската икономика. Тя е по-малка в момента от някои отделно взети американски корпорации като „Гугъл” или „Кока-кола”, каза още Инджев.