Отвлечено 16-годишно момиче стана причина за напрежение в кърджалийския кв. "Боровец". Над 100 души се бяха събрали на площада в квартала, за да поискат по-бързи действия по издирването на ученичката Фатме Ашкън". За да не се стигне до инциденти, от МВР бяха изпратили бус с полицаи.

"От 3-ти април нямам никаква вест от дъщеря си. Не знам жива ли е, мъртва ли е, продадена ли е", заяви бащата Ашкън Хасан.

Той твърди, че е подал жалби и в полицията, и в прокуратурата веднага след изчезването на дъщеря му.

"Казват ми, че я издирват и нищо повече. Толкова ли е трудно да намериш едно отвлечено дете?", недоумява бащата. Той твърди, че знае кой е похитителя на дъщеря му.

"На 23 години и се казва Маскун. Живее близо до квартала", заяви Ашкън Хасан. Той разказа, че непосредствено след отвличането чичовците на Маскун ходили при тъща му и й предложили да се разберат.

"Дъщеря ми не е животно. Аз искам тя да завърши техникума и да си намери хубава работа, а не да работи в чистотата", каза бащата. Жителите на квартала се заканиха, че в петък ще излязат на протест на пазара в Кърджали.

"Какво искат от полицията? Миналата година имаше застрелян заради отвлечено момиче. Отново ли трябва да се случи", питаха жители на квартала.