Цялата церемония по сбогуването с 32-годишния Горан Горанов се премести  пред входа на бургаския затвор. Там пристигнаха неговото семейство, близки, приятели и колеги от спортните среди, за да искат справедливост.

Пред сградата има и много полицейски служители.

Майката на Гора Саша Горанов заяви, че не се съгласява с заключението от аутопсията и твърди, че той е убит по особено жесток начин в изолираната килия, пише Флагман.

Той не е починал от инфаркт. Има 75 % изгаряния по цялото тяло. Него го уби държавата. Парната инсталация е била повредена и час и половина е бил подложен на мъки. Искаме виновните да си получат заслуженото”, каза майката на починалия спортист. 

Хората настояват да разговарят с шефа на затвора Бранимир Мангъров. Той е уведомен за протеста пред сградата, но не  е ясно дали ще слезе при почернените родители и близки.

Сестрата на Горан пък сподели, че това не е протест, а по този начин искат да попречат други хора да имат съдбата на нейния брат.

Приятелите на Горан поставиха на няколко места пред бургаския затвор некролози.

Горанов бе намерен мъртъв в единична килия тип „запечатка” в бургаския затвор в събота около 09:00 ч. сутринта.

По-рано днес хора от спортните среди от цяла България дойдоха да кажат последно сбогом на момчето, което бе прието с пълно отличие в Математическата гимназия, но предпочете борбата и по собствено желание се записа в Спортното училище на Бургас.

Пред ковчега бяха изложени медалите, които е печелил през годините като състезател по класическа борба, на видно място бе и престижната награда от Истанбул, където става европейски шампион за кадети.

Горната част на главата над носа бе покрита с шапка с козирка, която според близките прикрива огромна част от свлечената кожа по челото. Китките на ръцете също били прикрити с покров, тъй като по тях била свлечена освен кожата още и сухожилия и кръвоносни съдове.



Приятели, които са виждали тялото след аутопсията, са убедени, че той е издъхнал, попарен от авариралата парна инсталация в килията, а поставената диагноза като причина за смъртта – сърдечна недостатъчност, е била само вследствие от адските мъки, в които е издъхнал. По стъпалата кожата му също била свлечена. Петна от кръв е имало по цялото тяло.



В ковчега е бил поставен и спортният екип, който му бил подарен от шефа на ВИС-2 Жоро Илиев (също покойник) след една от победите му.

Първият венец, който бе докаран от траурната агенция, бе на Димитър Геренски – ММА боец, известна фигура в бургаския ъндърграунд.