И докато се опитваме да намерим най-евтината почивка за това лято (в условията на финансова криза), ето няколко предложения, за главозамайващи почивки за един милион долара от изданието money.cnn.com.

1. Околосветско пътешествие

В рамките на 28 дни, ще посетите най-изисканите хотели в Париж, Дубай, Мумбай, Хонг Конг, Токио, Хонолулу, Сан Франциско, Чикаго и други екзотични такива. 

За сумата от 1 млн. долара на късметлиите, които могат да си го позволят, ще се предложат още много екзотични преживявания, като например летене с балон над дубайската пустиня, пиенето на коктейли на луксозна яхта в арабско море, летене с хеликоптер над Хонконг, участие в традиционна чаена церемония в Токио и много други гъделчета (то оставаше и да нямаше такива за толкова пари).

2. Седмица в Абу Даби

Ако пътуването по целия свят в рамките на около месец ви звучи твърде уморително, то срещу скромната сума от милион долара, двама души биха прекарали седмица в един от най-луксозните хотели в света - Emirates Palace.

В цената влизат самолетни билети от всяка точка на света посредством Etihad Airlines, както и престой тип „all inclusive" в посочения хотел. 

По време на седемте нощувки на ваше разположение ще са Maybach с личен шофьор, както и частен самолет за еднодневно пътуване. Възможните дестинации за летене включват - Иран, където ще ви бъде направен собствен персийски килим, или да се потопите в Мъртво море. По-приключенски настроените туристи биха могли да се гмуркат за перли около бреговете на Бахрейн.

3. Две седмици в Индия

Един милион долара ще ви направят да изживеете истинско царско преживяване в Индия. Ще сте със статут на кралски гост и ще имате възможност да участвате в много подобни мероприятия. Да гледате поло със слонове, или екзотични танци в частен дворец.

В продължение на две седмици любителите на приключения ще могат да участват в сафари сред тигрите в националния парк, или да си наемат балон с който да полетят над реки, след което със суперлуксозна яхта да видят екзотични острови.

Включва се и романтична вечеря на залез слънце в легендарния дворец.

Почивката обаче не е изцяло насочена към физически удоволствия. Платилите сумата ще имат възможност да пречистят своя дух, както и частна визита с Далай Лама.

4. Да видите чудесата на света

Ако искате да видите най-много и най-красивите места на света, може би е добре с вашия милион да се насочите към този вариант. Седемте чудеса на света са изключително примамлива дестинация.

Като начало можете да се качите на частен самолет, който да ви насочи към арктическия север на Швеция. Впоследствие с хеликоптер ще бъдете отведен до ледени дворец, откъдето ще можете да се любувате на арктическите сияния. 

От студено на горещо. Следва пътуване до Замбия и с частен хеликоптер отвеждане до водопада Виктория, най-големият в света. Следва пътуване до Непал, където ви чака хеликоптер, за да ви отведе да видите най-високия връх в света - Еверест.

Следва пътуване до Австралия, където можете да се гмуркате в морето и да се насладите на големия риф.

После се насочвате към Америка и Гранканьон. Има няколко възможности за спиране на Фиджи или Бора Бора. Следва Мексико и вулканът Парикутин. Последната ви спирка е Рио де Жанейро.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg