Гледаме разбитите плочки по тротоарите и се чудим на какво се дължат. Пловдивчанин засне една вероятна причина - нередните паркирания върху тях. В обектива на читателя на TrafficNews.bg е попаднал товарен автомобил, паркиран именно върху тротоар в ЖР "Тракия".

"Хората пред 31-ви блок в "Тракия" вървят по булеварда, а не по пешеходните пътеки", пише читателят ни. И има право - товарният автомобил е спрян така, че изцяло блокира пешеходната пътека. За пешеходец е трудно да премине пред автомобила, а за майка с бебешка количка или инвалид това ще е просто невъзможно. То инвалидите в българия трудно могат да излязат навън заради комбинацията от немарливостта на държавата и безхаберието на подобни екземпляри. Колкото до майките, всяка от тях е участник в градския "Сървайвър"  по разбити тротоари, огромни коренища и липса на естакади. 

Шофьорът обаче не го е грижа, както изглежда. Той е видял, че няма паркоместа в изградения там джоб и е решил да си направи такова. Не само, че е блокирал тротоара, но дори е навлязъл върху тревната площ. Още едно нарушение в името на удобното паркиране.

Пък пешеходците - те да ходят по булеварда, за да може други шофьори да свирят с клаксони насреща им...