Чували ли сте фразата ,че мъжете управляват света защото жените губят много  време и пари в ритуали за разкрасяване. Жените прекарват много повече часове, емоционална и физическа енергия в грижа за външният си вид. E да ама не! Според скорошно изследване , мъжете много повече се интересуват от външният си вид. Изследването има за цел да установи как външният вид и килограмите влияят на удовлетворението на хората от живота им. Не е странно, че д-р Дейвид Фредерик, ръководител на това изследване е констатирал, че чувствата на мъжете и жените за това как изглеждат играят огромна роля в живота им. Но все пак доказва, че мъжете обръщат по-голямо внимание на това как изглеждат от жените. Изобщо външният вид се нарежда на второ място във факторите, които влияят на самооценката на мъжете и единствено финансовото състояние го бие по точки.

При жените водещите фактори са партньора, парите и чак след това са килограмите. Не е случаен и факта, че за най-бурно разрастващата индустрия в нашият век се определя именно подмладяването. Все пак нали мъжете го ръководели този свят!  И макар, че през последните години масово се налага лимбърсексуалният тип, като антипод на изнежените метросексуални мъже. Но и двата типа всъщност са клишета, наложени от модните брандове. Факт е, че всеки мъж който държи на себе си, иска да изглежда добре. И прави необходимото, за да го постигне, без да обръща внимание на "етикетите".

Всички апарати и процедури са подходящи както за мъже, така и за жени. Все по-често мъжете са клиенти и пациенти на салоните за красота и дерматологичните и пластични клиники и това е прекрасно. Това е начина да отпаднат напълно клишетата, че жените си губят времето и парите на подобен тип места. Много мъже в България се възползват от лазерно подмладяване, епилация, почистване на лице, мезотерапия, ботокс  като  резултатите са създаване на един нов съвременен модел на поведение на българските мъже, които е абсолютно приемлив и буди одобрение у женският пол.

 

                                  ( http://lasers.bg/технологии/SHR.html )

 Все пак от както сме слезли от дърветата обилното окосмяване не е вече признак на мъжественост, а и за нашият климатичен пояс не е необходимо. Така, че ситуацията е повече от благоприятна, мъжете доказано са по суетни и те са водещи в създаването на технологиите, които дават безкрайно много възможности в  индустрията здраве и красота. А, на нас жените ни остава само да се наслаждаваме на резултатите от тяхната работа ;) защото няма нищо по-приятно от красив и спретнат мъж ,който се грижи за себе си. 

 

 

Д-р Лили Гюдюлева

*Д-р Лилия Гюдюлева е лекар по дентална медицина, специализиран в цялостната грижа за красотата на лицето. Естетичният й център в Пловдив е мястото, в което десетки дами са успели да върнат не само часовника назад, но и да получат ново самочувствие. Д-р Гюдюлева е автор на рубриката "Бъди себе си!" в TrafficNews.bg.