Истински хаос при шофьорите настъпи заради въведената отскоро временна организация на движението край Новотела. 

Припомняме, че заради реконструкцията на ВиК мрежата по Водния проект на Пловдив, ул. „Брезовска“ се затваря за пътни превозни средства от 15 април до 15 юни в отсечката от площад „Сливница“ (пред гранд-хотел „Пловдив“) до ул. „Оборище“.

Въведено е и двупосочно движение в участъка от площад „Сливница“ до бул. „България“, където въпреки съобщенията по медиите и покритите с черен найлон знаци, хора продължават масово да спират пред магазин "Т Маркет", където доскоро функционираше платеното паркиране. 

Освен това, в началото на улицата е поставен и огромен пътен знак, според който са забранени паркирането и престоят на автомобилни превозни средства. 

Поради тази причина въведеното за улеснение на шофьорите двупосочно движение всъщност представлява затруднение, а преминаването по така или иначе тясната улица си е истински майсторлък. 

Множество пловдивчани, които не обръщат внимание на въведените промени, продължават да изпращат SMS за престой на синя зона, който се оказва невалиден. Всеки, паркирал в дадения участък, дори за минути, може да се окаже с глоба или вдигнат автомобил. 

Служители на „Паркиране и репатриране” постоянно обикалят района и вдигат наред автомобили, а екипи на Пътна полиция глобавят всички нарушители и лепят фишове на поразия.

Паяци дебнат и в почивните дни, включително в неделя, когато в града няма Синя зона. Репатракът може да бъде забелязан дори и след работно време - минути след 18:30 часа. 

Продължава да функционира синята зона на паркинга срещу входа на Новотел Пловдив, но не забравяйте, че е забранено спирането на служебните и общински паркоместа, както и такива, предвидени за таксита и хора с увреждания. 

Затварят част от ул. „Брезовска" в КършиякаВъвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски"