Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала "Струма", предаде Нова. Трагичният инцидент е станал край пернишкото село Боснек в нощта срещу вторник. Седем души са ранени и са откарани в болница "Пирогов". Тяхното състояние все още не е ясно. 

Няма яснота каква е причината за инцидента.  Сигналът за инцидента е бил получен около 2 часа през нощта. По информация до момента жертвите са граждани на Северна Македония. Сред загиналите има общо 12 непълнолетни, сред тях - 5 малолетни. 

"Голяма трагедия се е случила. Информирали сме лично президента Радев и премиера Янев. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента, не знаем дали са наши граждани. Подготвят се екипи, които да тръгнат към мястото на инцидента. Жалкото е, че има е и деца. Болката е голяма, съболезнавания на семействата на зигиналите", заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев. 

По негова информация автобусът  е пътувал за екскурзия към Инстанбул. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки.

Обходният маршрут е: пътен възел "Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6  до пътен възел "Даскалово". Движението е района е силно затруднено.

Властите помолиха в района да не се пускат дронове и друга тип техника, за да затурднява работат ана полицията и пожарната.