Пътят Панагюрище-Пазарджик се превърна в ледена пързалка, а причина за образувалия се тънък лед на усойните места са минусовите температури през изминалата нощ. 
 
"Особено заледен и опасен е участък между Панагюрище и село Левски. Това създава много предпоставки за катастрофи, защото лично моята кола също се подхлъзна и за малко не излезе от пътя." - сигнализира наша читателка. 
 
Тя споделя още, че не е забелязала мястото да е опесъчено и е категорична, че фирмите отговорни за това трябва да предприемат действия. 
 
"Именно сега трябва да се опесъчава и то на ръка, за да се достигне до най-критичните точки на шосето, където има образуван лед. В противен случай много хора ще рискуват да попаднат в инциденти, да пострадат или да понесат материални щети." - казва още дамата.
 
Екип на Trafficnews се свърза с говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Незабавно ще бъде сигнализирано в Районно управление Панагюрище, тъй като въпросният участък се намира на територията на Панагюрска Община. Ще бъдат предприети действия по отстраняването на проблема и ще бъде проверено дали заледената отсечка създава предпоставки за ПТП. Фирмата, която отговаря за опесъчаването също ще бъде уведомена."