Георги и покойният му брат Александър са били освидетелствани от ТЕЛК със съответно първа и втора група инвалидност и са получавали месечни семейни и социални помощи.

Георги е подпомаган като пълнолетен човек с увреждания от 2015 г., като размерът на помощта му е 87 лева.

След като преди два дни Нови Искър осъмна с информацията, че 26-годишният Георги е убил с брадва майка си и баща си, брат си и баба си, разследващите обясниха, че тепърва психиатрична експертиза ще установява дали младият мъж е вменяем и може да отговаря за действията си.

Според текстовете на НПК в такива ситуации по отношение на човек, извършил престъпление в състояние на невменяемост или изпаднал в такова състояние, преди постановяване на присъдата съдът има няколко варианта - да го предаде на близките, ако поемат задължение за лекуването му под наблюдение на психо-неврологически диспансер или принудително лечение в обикновено или специализирано заведение.

Подробности по темата - във видеото на ТРАФИК ТВ:

Майката Ирена е била личен асистент на двамата си синове, заради тежкото им състояние и невъзможността им да се грижат сами за себе си.

През 2017 г. договорът й обаче е прекратен заради края на проекта и впоследствие не е подновен, а двамата братя са включени в листата на чакащите по новата програма.

В последните три години Ирена многократно е отправяла призиви за помощ за справяне със заболяванията на сина й.

Четворното убийство – още в петък вечерта. В понеделник Георги си призна!Когато полицаите го задържали, той им говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

"Моля за помощ за сина си Георги Иванов Георгиев, средствата са необходими спешно. Всичко е публикувано в БНТ кампании. Не му остава много време живот. Необходими са 6000 лв. за лечение", пише жената във Facebook през март 2018 г.

Парите били нужни заради туберкулозата в късен стадий, която убивала сина й. Георги имал и психично заболяване, травматична епилепсия, алергичен артрит, себореен дерматит и др.

От публикуваната от майката информация се разбира също, че "по препоръка на специалисти е необходимо Георги да постъпи в Държавна психиатрична болница – село Карвуна, специализирана в лечението на болни с психични разстройства и белодробна туберкулоза".

Директорът на лечебното заведение Нягол Няголов обясни обаче пред "Дарик", че семейството не се е свързвало с болницата.

Куп диагнози, налудничава ярост, наточена брадва… 4 трупа в чаршафи25-годишният Георги отключил психическо заболяване след побой от връстници

"Ние сме единствената психична болница в държавата с отделение за лечение на активна белодробна туберкулоза. За такъв пациент, свързан със случая в Нови Искър, не сме получавали документация нито от психиатрична служба, нито от специалисти по белодробни заболявания.

Мен малко ме озадачава поведението на близките. Те би следвало да потърсят подкрепа и консултация от лекари психиатри от Ново Искър, където им е населеното място. Тя щяха да ги информират за начина, по който трябва да процедират, за да реализират лечение на този техен близък", посочи той.

Психолог: Епилепсията може да е повлияла върху Георги, убил семейството сиРосен Йорданов посочи, че спорд него родителите са се грижили добре за децата си